- Projektgalleri -

De flesta uppdrag gör vi naturligtvis under någon form av sekretess, men ett litet axplock inte fullt så hemliga projekt vi varit involverade i kan Du se på den här sidan.Några av de hundratals PCB vi har designat genom åren...I/O-modul till en installation i fält i störande miljö. Kommunicerar uppåt via en enda USB men har ett stort antal analoga/digitala/optiska I/O samt ett par kraftutgångar via relä. Även serieportar såsom SPI och RS485. (Det sitter mycket mer komponenter på kortets undersida).
Förutom design av hårdvaran har vi även tagit fram lågnivåmjukvara som hanterar kortets interna funktioner.


Detta är nog det minsta kortet vi konstruerat (drygt 8mm i fyrkant) !
Ersatte en "okänd" processor i en radiomodul som kunden behövde kunna ändra funktioner på. Vi tog därför fram ett kort med processor, JTAG-interface o.s.v. med yttermått så små att det passade på platsen för originalprocessorn och dess "footprint". Prototypkorten ovan har vi också monterat (manuellt, under mikroskop). Jmfr storleken på kortet med kristallen.


Vi har tillgång till många olika typer av mätinstrument. Det på bilden är en kombinerad spektrum-/nätverks-/antennanalysator för fältbruk. Här hjälper vi en kund att hitta orsaken till störningar på en radioanläggning i en båt.


Denna radiosändare visade sig vara tämligen instabil med mycket "skräp" på andra ställen än där den skulle sända. Alla exemplar var lika illa och bristen berodde på en enkel designmiss.

              Vi håller även grundläggande EMC-kurser för konstruktörer

Multiinstrument för en större motorbåt (bilden visar prototypen).
Ett par egna givare används samt shuntar för batterimätning (inkl algoritmer för att kalkylera kapacitet), men enheten lyssnar också på CAN-bussen (motor och NMEA 2000) från vilken den hämtar och visar information om tanknivå, fart, motordata/förbrukning m.m.
Vi har utvecklat all elektronik och mjukvaran i instrumentet. Displayen är motsvarande som sitter i enklare smartphones.


System för  bränslemätning (fram och retur) på motorer, t ex större dieslar.
Inte självklart att mäta rätt på låga förbrukningar, då många motorer har ett väldigt ryckigt returflöde.

Datalogger i form av "armbandsklocka", främst för Parkinsonpatienter.
Loggade skakningar, temperatur, puls men fungerade även som "anteckningsbok" där patienten själv genom ikoner/emoij kunde tala om hur denne mådde, medicinintag m.m. Vi utvecklade all elektronik och mjukvara.
Detta var dock för 20 år sedan, långt före alla smarta mobiler och smarta klockor. Nu finns mycket av detta inbyggt i konsumentprodukter.